Rodakva crna

2,50KM

Kao najbolja odbrana od infekcija i virusa, rodakva/rotkva je nezamjenljiva tokom hladnih dana zbog velikog broja ljekovitih svojstava.

Ovo hranljivo povrće male energetske vrijednosti znatno doprinosi jačanju imuniteta, ali takođe podstiče rad jetre i žuči.

U našim krajevima, najpristupačnija je crna rodakva, koja se koristi u slučaju infekcija, kod poremećaja rada žučne kese. Sadrži proteine, ugljikohidrate, masti, celulozu i mnogobrojne minerale. Zbog mirisa i ukusa, u ishrani se koristi uglavnom kao sredstvo koje podstiče apetit. Crna rodakva se koristi i u narodnoj medicini, gdje je poznata kao prirodni lijek za probleme sa probavom, dok se tonik od crne rotkve koristi za pročišćavanje jetre.

S druge strane, bijelu rodakvu u Japanu nazivaju i “čistačem tijela”, jer čisti organizam od holesterola i triglicerida. Osim toga, predstavlja aktivan diuretik koji topi pijesak i kamen, doprinosi varenju masnoća, smiruje bronhitis, otklanja kašalj i stimuliše rad žuči. Bijela rodakva takođe pomaže varenju cjelovitih žitarica i masti životinjskog porijekla.

Uz pomoć sastojka rafanola, koje predstavlja eterično sumporno ulje, djeluje i na izlučivanje sluzi iz disajnih organa, zbog čega se sok ili sirup preporučuju kod bronhitisa, prehlade i kašlja, a sadržaj lizocina djeluje antibakterijski.

Sok od rodakve normalizuje rad žučne kese

Sok od crne rodakve pospješuje proizvodnju žuči, povećava njenu prohodnost, razlaže kamenčiće, normalizuje rad žučne kese.

Osim soka, usitnjena crna rodakva se može konzumirati u obliku salate ili pomješana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlijekom.

Nema na zalihi

Kategorija:

Dostava

Dostavu realizujemo isti dan ukoliko narudžbu zaprimimo do 12 sati

Sigurnost

Niste zadovoljni proizvodom, javite nam se kako bismo pronašli najbolje rješenje i za vas i za nas

Plaćanje

Naše proizvode možete platiti direktno putem naše stranice ili pouzećem. Izaberite način koji vam najviše odgovara.