Višnja svježa

3,00KM6,00KM

Nisu zanimljive samo zbog okusa nego pomažu kod nesanice, bolova i prirodni su antioksidans. Zanimljivo je kako daju osjećaj sitosti te čiste organizam. Bogate su vitaminima A i C te folnom kiselinom, kalijem, magnezijem, željezom i vlaknima. Pomažu u prevenciji i smirenju brojnih zdravstvenih problema.

Ne možete nikako zaspati noću? Popijte sok od višnje 30 minuta nakon buđenja i najmanje 30 minuta prije spavanja. Višnje su dobar izvor melatonina, hormona koji regulira ciklus spavanja. Što su višnje kiselije to imaju više ovog hormona. Svjetska organizacija za Alzheimerovu bolest preporučuje višnju kao jednu od izvornih namirnica koje pomažu u prevenciji razvoja bolesti zbog visoke razine antioksidansa. Istraživanja na Sveučilištu Michigan pokazuju kako višnje sadrže antocijanine, odnosno pigmente koji višnjama daju crvenu boju, a mogu aktivirati PPAR koji reguliše gene masti i glukoze metabolizma. Time se smanjuje rizik visokog holesterola, povišenoga krvnoga pritiska i dijabetesa.

Višnje sadrže količinu antioksidansa veću od ostaloga voća. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala te usporavaju starenje naše kože. Zato popijte barem jedan sok od višnje dnevno. Šolja kiselih višanja ili šolja soka istih dnevno pomaže olakšati bolove i upalu u mišićima te zglobovima.

Višnje su bogate kalijem koji pomaže u regulisanju otkucaja srca, krvnoga pritiska i smanjuje rizik od hipertenzije. Fitosteroli u trešnjama pomažu smanjiti razinu lošega holesterola. Studija u kojoj su sudjelovale žene od 20 do 40 godina pokazala je kako jedna čaša soka od višanja dnevno smanjuje bolove i neugodu zglobova izazvane osteoartritisom.

SKU: bzh_visnja_svjeza Kategorija:

Dostava

Dostavu realizujemo isti dan ukoliko narudžbu zaprimimo do 12 sati

Sigurnost

Niste zadovoljni proizvodom, javite nam se kako bismo pronašli najbolje rješenje i za vas i za nas

Plaćanje

Naše proizvode možete platiti direktno putem naše stranice ili pouzećem. Izaberite način koji vam najviše odgovara.