Slatko od smokve

5,00KM10,00KM

Kao odličan izvor vlakana, vitamina i minerala, bilo da su osušene, svježe ili konzervirane termičkim putem, smokve su jedna od najboljih voćnih užina ili kao dio glavnih obroka. Vlakna koja posjeduju smokve čine ih prirodnim probiotikom koji omogućava zdravu crijevnu floru.

Smokve sadrže i polifenole, koji imaju antioksidativna svojstva što znači da sprečavaju kisik da reagira sa drugim hemikalijama u organizmu i time učini štetu. Odlične su i za održavanje balansa krvnog pritiska, s obzirom na činjenicu
da moderni čovjek unosi dosta soli putem ishrane, što može voditi ka manjku kalija i samim tim i uzrokovati visok pritisak.

Zahvaljujući značajnoj količini kalija, smokve pomažu i balansiranju krvnog pritiska. Kao odličan izvor minerala koji su važni za razvoj i zdravlje kostiju, poput kalcija, magnezija i fosfora, preporučuju se djeci u razvoju, a naročito osobam u riziku od osteoporoze. Istraživanja pokazuju da smokve sadrže 3.2 puta više kalcija od ostalog voća. Nikako zanemariva nije ni djelotvornost smokava kada je u pitanju endokrini i respiratorni sistem, a iznenađujući je i njihov efekat na smanjenje glukoze u krvi.

PREPORUKA ZA SERVIRANJE: posluživati kao desert sa prelivom od Grčkog jogurta.

SKU: bzh_slatkoodsmokve Kategorije: ,

Dostava

Dostavu realizujemo isti dan ukoliko narudžbu zaprimimo do 12 sati

Sigurnost

Niste zadovoljni proizvodom, javite nam se kako bismo pronašli najbolje rješenje i za vas i za nas

Plaćanje

Naše proizvode možete platiti direktno putem naše stranice ili pouzećem. Izaberite način koji vam najviše odgovara.