Pečeni batat s povrćem odličan je način da u organizam unesete vlakna i minerale, a u isto vrijeme uživate u neobičnom, ali ukusnom jelu.
Batat je bogat i beta karotenom te vitaminom A i za razliku od bliskog rođaka krompira nutritivno bogat, ali kalorijski dosta prihvatljiviji. Ako vodite računa o broju kalorija onda je batat pravi izbor.
Potrebno je:
– batat
– hokaido tikva
– brokula, karfiol i malo šampinjona
– crveni luk i začini po želji
Rernu zagrijte na 220 stepeni. U međuvremenu povrće operite, isjeckajte na željenu veličinu, dodajte sol, papar i malo maslinovog ulja.
Pustite povrće nekoliko minuta da stoji, a u tepsiju stavite papir za pečenje. Sve zajedno stavite u rernu na 20ak minuta.
Brzim i ne predugim izlaganjem toploti povrće će zadržati svoja nutritivna svojstva i postati ukusan obrok. Ako niste ljubitelji samo povrća možete dodati i sitno nariban parmezan za intenzivniji ukus.
Prijatno!